تاريخ عضويت : May 2005
شهر : Ana Yurdum Azerbaijan
سپاس 17,009
تشکر شده 27,804 بار در 16,004 پست
گزارشي از كارگردانهاي پركار سينماي ايران
محمدحسين لطيفي، مسعود نوابي و سعيد سهيلي از كارگردانهايي بودند كه در سال 86 دو فيلم را به اكران عمومي در آوردند.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، لطيفي «روز سوم» را در تابستان و «توفيق اجباري» را در اواسط پاييز اكران كرد كه به ترتيب با فروش 315 ميليون و يكميليارد و 64 ميليون تومان دومين و هشتمين فيلم پرفروش سال بودند. او پيش توليد مجموعه «نردباني به آسمان» را آغاز كرده است.
از نوابي هم دو فيلم «كلاهي براي باران» و «قلقلك» اكران شد كه اين دو هم به ترتيب با فروش 377 و 136 ميليون در جايگاه پنجم و هجدهم جدول فروش قرار گرفتند.
سهيلي دو فيلم حادثهيي «سنگ، كاغذ، قيچي» و «چهار انگشتي» را اكران كرد كه با فروش 115 و 98 ميليوني نتوانستند موقعيتي در نمايش عمومي داشته باشند و به ترتيب در رتبه 22 و 25 قرار گرفتند.
از كارگردانهايي كه در سال 86 فيلمي روانه اكران كردند و كار ديگري را نيز توليد كردند ميتوان به مهرداد فريد، شهرام شاهحسيني و سعيد اسدي اشاره كرد.
فريد «آرامش در ميان مردگان» را اكران كرد و فيلم «همخانه» را نيز كارگرداني كرد كه در بخش ميهمان جشنواره فجر حاضر بود.
شاهحسيني نيز بعد از فروش 385 ميليوني اولين ساخته بلندش «كلاغ پر» فيلم «زنها فرشتهاند» را ساخت كه در نوبت اكران قرار دارد.
اسدي هم كه «فرود در غربت» او موفق به اكران نشد، فيلم «مهمان» را در حال اكران داشت كه با 353 ميليون در رتبه هفتم قرار گرفت و فيلم «تلافي» را نيز آماده نمايش كرده است، ضمن آنكه توليد يك تله فيلم را نيز به پايان رساند.
مازيار ميري، علي وزيريان، علي ژكان، انسيه شاهحسيني، محمد مهدي عسگرپور، شاهد احمدلو و مسعود اطيابي هم علاوه بر اكران يك فيلم اثر جديدشان را در دست توليد دارند.
ميري «پاداش سكوت» را در اكران داشت و هم اكنون «كتاب قانون» را درحال فيلمبرداري دارد. وزيريان «خدا نزديك است» را اكران كرد و «يك وجب از آسمان» را در مرحله تدوين دارد. ژكان با «عيسي ميآيد» به سينما آمد و «چهره به چهره» را در حال ساخت دارد.
شاهحسيني بعد از اكران «شب بخير فرمانده» فيلم جديدش را بنام «پنالتي» در آبادان مقابل دوربين برد كه فيلمبرداري آن به پايان رسيده است.
عسگرپور در فرانسه مشغول فيلمبرداري «هفت و پنج دقيقه» بود كه همزمان «اقليما» هم اكران شد.
شاهد احمدلو «اگه ميتوني منو بگير» را در اكران داشت و «موش» را مقابل دوربين برد. مسعود اطيابي هم همزمان با اكران «مصائب دوشيزه»، فيلمبرداري «تلخ و شيرين» را آغاز كرده است.
فريدون جيراني و حسن هدايت هم از كارگردانهايي هستند كه بعد از اكران فيلمهايشان در سال 86 به سمت تلويزيون و ساخت سريال رو آوردهاند.
جيراني پس از نمايش «پارك وي» و كسب رتبه سوم در فروش ساخت سريال «سفر به تاريكي» را آغاز كرد و هدايت هم بعد از اكران محدود «گرداب» سري جديد مجموعه كارگاه را مقابل دوربين برده است.
امسال علاوه بر كارگردانهايي همچون عباس احمدي مطلق (رفيق بد)، محمدهادي كريمي (غيرمنتظره)، شهرام شاهحسيني ( كلاغ پر) ، مسعود دهنمكي (اخراجيها) علي وزيريان (خدا نزديك است) ، مهرداد فريد (آرامش در ميان مردگان )، رضا خطيبي ( در شهر خبري نيست، هست)، مسعود اطيابي ( مصائب دوشيزه) رامين محسني ( از دور دست) و نادر طالب زاده ( مسيح) كه اولين ساخته بلندشان به اكران درآمد كارگردانهاي قديميترين هم همچون مسعود كيميايي ( رييس)، كيومرث پوراحمد (اتوبوس شب) ، رخشان بنياعتماد (خون بازي)، پوران درخشنده ( بچههاي ابدي)، محمدعلي نجفي ( زاگرس )، ايرج قادري (محاكمه) ، محمد زرين دست ( سرگيجه) و جهانگير جهانگيري ( ملودي) با آثارشان در اكران 86 حاضر بودند.
مجيد مجيدي ، خسرو معصومي، رضا ميركريمي، بهمن فرمانآرا، سيامك شايقي، رسول صدرعاملي، كمال تبريزي، سامان مقدم، محمدرضا اصلاني، سيروس الوند از جمله كارگردانهاي غايب در اكران بودند كه فيلم جديدشان را مقابل دوربين بردند.
و بهرام بيضايي، ناصر تقوايي دو غايب اين سالهاي سينماي ايران هستند كه مدتهاست نه فيلم ميسازند و نه فيلمي از آنها اكران ميشود.
در مزرعه ی گل های کاغذی من
و ابرهای شیرین لالایی
من ساعت ها به خودم دروغ می گم
و آسمان ارغوانی که از بالا سرم می گذره رو تماشا می کنم
نگو که دستت به من نمی رسه
توی این هرج و مرج همه گیر
من خیلی خوب می دونم چه دروغ هایی پشت خوابیدن من پناه گرفته
کابوس...من دنیای خودمو می سازم تا از این دنیا فرار کنم
yine ona ne güzel seslendiler...
yine gozu apaçık, gozleri apaçık
birileri bize çok acı çektirdiler