آنگاه که انسانی دروغ می گویدبخشی ازجهان رابه قتل می رساند.
اینهامرگهای کمرنگی هستندکه انسانهابه اشتباه زندگی می خوانند...
hooda (05-10-2008)

ببین هر بار که آبشو عوض می کنی به اندازه یه کوچولو منظورم خیلی کمه ها نمک به ابش اضافه کن دیگه تا مدتها واسه عید نمی خواد ماهی بخریicon_cool
سکوت عجب فریاد رسایی است ،آنجا که حنجره ای برای فریاد نمی ماند.
hooda (05-10-2008)
من میگم بعد 13 بخوریمش. :))
hooda (05-10-2008), star light (05-11-2007)

حالا مگه بمیره چی میشهicon_twisted
مهربان باش و دوست بدار ..... شايد که فردايی نباشد .
hooda (05-10-2008)
سالانه بین ۳ تا ۵ میلیون قطعه ماهى قرمز بین ۱۵ اسفندتا ۱۵ فروردین کشته مىشوند.بسیاری از ماهىهایى که خانوادهها براى ایام عیدخریدارى کرده و به منازل خود مىبرند ماهىهایى سکته کرده و یابیمار هستند که بهدنبال رعایت نکردن بهتر وضع حال آنها وضعیت آنها شدید تر شده و از بین می روند. اینماهیها در حین انتقال به دلیل تکان هاى شدید سکته کرده و درصد قابل توجهى از آنهامى میرند. بقیه آنها نیز در خانه خریداران بدلیل بیماری ، عدم دادن تغذیه ی صحیح ،وجود تفاوت دمایی بالای آب هنگام تعویض آب ویا وجود کلردرآب از بینمیروند
در حالی که می توانستیم با ملاحظه ی بهتر وبیشتراوضاع و احوال آنهاوکسب اطلاعات بیشتر درخصوص نحوه ی نگهداری آنان با جان این موجدات زیبا وبی دردسربازی نمی کردیم
فقط چند نکته ی بسیار مهم را بگویم ومابقی توضیحات راواگذار کنم به بعد
بسیاری از ما براین باوریم که بدون غذادادن به ماهیان عید،آنها میتوانند به راحتی زنده بماننددر صورتی که این حرف کاملا غلط واشتباه است تمامیموجودات زنده حتی این ماهیهای نوروز به غذا نیاز دارند
در مواردی هم که دیده می شود یک ماهی نوروز بدون ریختن غذا زندهمانده بدین گونه نبوده که آن ماهی اصلا چیزی نخورده باشد مطمئنا ماهی از چیزی تغذیهنموده تا توانسته زنده بماندشاید چیز خوردنی معلق درهوا در ظرف آب او فرودآمده یااز جلبک ها و...تغذیه نموده
که درصورت رها کردن آنها بدون غذا وتوجه کردن، عمر شان به علت عدمتغذیه ی صحیح کوتاه و کوتاهتر می شود
پس بایستی حتما درنظرداشت که به ماهی درهرروز در سه وعده ی غذایی صبح، ظهر و شب غذا ریخت
بهتر است که غذای آنها را از ماهی فروشها بگیرید و حتما هنگام خریدذکرکنید که غذایی که من می خوام برای گلد فیش یا همون ماهی قرمز عیده البته می تواندر صورت نبود غذای ماهی از خرده نان نیز استفاده کرد اما خرده نان غذایی ناقص بودهو نمی تواند که تمامی احتیاجات بدنی ماهی عید را بر آورد سازد وجود سایر غذاها وویتامین های محلول در
آب فراموش نشود باز تکرار می کنم که غذای آنها در سه وعده ی غذاییمختلف باید داده شود حتی اگر خرده نان باشد
ظرف نگهداری آنها نیز باید خیلی بزرگ باشدتا آنها بیشتر احساسراحتی کنند به هیچ وجه نباید به ظرفهای کوچک ماهی که فروش آنها معمول است اکتفانمود باید مکان بزرگی رادر اختیار ماهی قرار داد تا بیشتر احساس راحتینماید
ماهی قرمز کوچک یا Goldfish
ماهی قرمز کوچک یا همان ماهی طلایی(Goldfish) از معمول ترین ماهی هایی است که در منزل می توان از آنها نگهداری کرد. این حیوان کوچک خانگی که بسیار جذاب و دوست داشتنی می باشد در صورت مراقب مناسب میتواند تا چند سال در کنار ما در منزل زندگی کند.
اما متاسفانه بخاطر قیمت ارزان آن اغلب بهای لازم بهآن داده نمی شود و در شرایط نامناسب نگهداری می شود و بیش از چند ماه عمر نمی کند. باید دانست که قیمت ارزان این ماهی های زیبا نباید با ارازن بودن جان این موجوداتزیبا اشتباه گرفته شود. لذا لازم است برای فراهم آوردن شرایط مناسب زندگی آنهامواردی را رعایت کنیم.
ظرف نگهداری
اولینموضوعی که می تواند بعنوان یک عامل مهم در عمر بیشتر ماهی موثرباشد محل زندگی آناست. ظروفی که در آنها ماهی فروخته میشود اغلب کوچک می باشد و نباید اشتباه کرد وماهی ها را در همان ظروف کوچک نگاه داشت. ماهی ها به اکسیژن موجود در آب احتیاجدارند و این اکسیژن از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب می شود. هرچهسطح مقطع بالای تنگ کوچکتر باشد اکسیژن کمتری می تواند وارد آب شود. پس سعی کنید تاآنجا که ممکن است از ظروف کوچک برای نگهداری ماهی ها استفاده نکنید.
آب
از آنجایی که ماهی در تمام طول عمر خود در آب میباشد لذا لازم است آبی که برای زندگی آن انتخاب می کنیم دارای شرایط مناسب زندگیباشد. معمولا" استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهی های قرمز ایجاد نمی کند. اماقبل از کنار گذاشتن آب برای ظرف ماهی، بگذارید یک دقیقه آب از شیر بیرون برود اینباعث می شود برخی مواد شیمایی که احتمالا" در لوله رسوب کرده اند بیرون روند. برایاطمینان از خارج شدن موادی مانند کلر باید قبل از عوض کردن آب ماهی ها، بگذارید کهآب بمدت یک شبانه روز در ظرف بماند. همچنین این عمل باعث می شود که آب دمای محیط راگرفته و تغییر آن برای ماهی ها خطری در بر نداشته باشد.
هرگز نباید اجازهدهید که آب ظرف ماهی ها کثیف شود، اینکار می تواند باعث بیماری، کوتاهی عمر و درنهایت مرگ آنها شود. برای تعویض آب هرگز آب را یک دفعه عوض نکنید، با آرامش کاملنیمی از آب ظرف را خالی کرده و سپس کم کم آب برداشته شده از ظرف را با آبی که ازروز قبل نگه داشته اید جایگزین کنید. در هر صورت باید سعی کنید که کمترین استرس رابه ماهی های کوچک منتقل کنید. شما باید در طول هفته یک یا دو بار آب ظرف ماهی ها رابه اینصورت عوض کنید.
غذا
ماهی هایقرمز کوچک حیوانات بسیار سخت جانی هستند و هر چیزی را می خورند. لذا به راحتی میتوانید در شرایطی که غذای مناسب در دسترس ندارید از خرده های نان، و ... به مقدارکم بعنوان غذا به آنها بدهید. به شما پیشنهاد می شود از غذاهای آماده آنها که ارزانقیمت هم می باشد تهیه کنید. فقط مطمئن باشید که غذایی را که می خرید مربوط بهGoldfish می باشد. ماهی های نیز مانند انسان به پروتئین، ویتامین و ... برای رشد وزندگی نیاز دارند.
در ارتباط با غذا دادن باید دقت کنید که دادن زیاد غذابه آنها و ماندن آنها در ظرف باعث آلودگی آب شده و برای ماهی ها خطراتی به همراهخواهد داشت. سعی کنید به مقدار بسیار بسیار کم در سه نوبت غذایی همانند خودتان بهآنها غذا دهید، مقدار آن باید بگونه ای باشد که اضافه غذا در آب نماند.
دمای محیط
بهترین دما برای زندگی اینماهی ها از حدود 10 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد. دمای محیط هرگز نباید دفعتا" تغییر کند، تغییر تدریجی و ملایم دمای محیط یا آب برای آنها قابل تحمل می باشد.
نور
ماهی های قرمز کوچک نیز همانندسایر حیوانات یا گیاهان احتیاج به نور خورشید دارند. محل نگهداری آنها باید به گونهای باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود. هرگز آنها در زیر نور آفتاب مستقیم وشدید قرار ندهید.
سایر شرایط
ریختنشن یا ماسه کف ظرف می تواند حس بودن در منزل را برای این ماهی ها بیشتر کند. دقتکنید که بیش از دو یا سه سانتیمر ارتفاع ماسه کف ظرف نباشد چرا که در غیر اینصورتمی تواند محیط خوبی برای رشد خزه و باکتری ها باشد. همچنین باید از ماسه اییاستفاده کنید که لبه های تیز نداشته باشد تا باعث زخمی شدن ماهی ها نشود. در اینرابطه هرگز از ماسه های رنگ شده استفاده نکنید.
بررسی رفتار
حداقل روزی دو نوبت یک دقیقه ای به رفتارماهی های خود توجه کنید. به این ترتیب می توانید حرکت های غیر معمول آنها تشخیصدهید، در صورت بروز مشکل در رفتار آنها اگر علاقمند باشید می توانید از متخصصیننگهداری ماهی برای درمان آنها مشورت بگیرید. اما مطمئن باشید اگر موارد بالا رارعایت کنید مشکل خاصی برای آنها پیش نخواهد آمد.
این ماهی ها ی قرمز عیداصلشون مال چینه و خدا می دونه کی ولی حدسزده می شه که هزاران سال قبل مردم چین نوعی ماهی به اسم کپور خاکستری و سبز توخونه هاشون نگهداری می کردند
بخصوص از انواع زیباشون که لک قرمز یا سفید داشتن و بعد از صدهاسال این ماهی های خانگی تکامل پیدا کردند
بتدریج شدن ماهی قرمز حوض . با رنگهای قرمز یا سفید یا سیاه یا دورنگه .
ماهی قرمز از قرن 17 وارد اروپا شد و بعد شاید همون دوران بهایران راه پیدا کرد و سر سفره هفت سین نشست.
ماهی قرمز یا ماهی حوض بینایی بسیار خارق العاده ایداره
و نه تنها 7 رنگ رو می بینه بلکه می تونه مادون قرمز و ماوراءبنفش رو هم ببینه
یعنی در شب هم چشمش کار میکنه .
ماهی قرمز ها در حاشیهبدنشون یک خط جانبی دارن که نسبت به
حرکت حساسه و می تونه کمترین حرکتی رو در آب حس کنه.
این خط جانبی حدس زده میشه که به ماهی قرمز
کمک میکنه که در آب گل الود طعمه رو حس کنه یا از دست ماهیانمهاجم فرار کنه .
ماهی قرمز تا 30 سال عمر میکنه برای نگهداریش باید بهشونهر روز غذای ماهی بدین
و آبشون رو هر چندروز عوض کنین تا همیشه آب تنگشون پر از اکسیژنباشه .
و یادتون باشه که به تنگشون تلنگر نزنین چون هر لرزشی مثلیک زلزله رو سرشون خراب میشه.
آنگاه که انسانی دروغ می گویدبخشی ازجهان رابه قتل می رساند.
اینهامرگهای کمرنگی هستندکه انسانهابه اشتباه زندگی می خوانند...
hooda (05-10-2008)
ماهي قرمز خطرناك نيست
صدف كوهكن: روزهاي پاياني هر سال، ماهي قرمز بازار داغي پيدا ميكند. در چند سال اخيردر همين روزها حرف و حديثها هم درباره ماهي قرمز داغ ميشود.
همانطور كه از دکههاي گل فروشي گرفته تا بقاليها، بساط فروش ماهي برپاست، رسانهها هم از تلويزيون و راديو تا روزنامهها و مجلات، سعي در آگاه کردن مردم در اينباره دارند.
البته با همه اين حرف و حديثها، باز هم تكليف معلوم نيست. گاهي ميگويند از فروشندگان آكواريوم بخريد، گاهي ميگويند از ميادين ميوه و ترهبار؛ زماني هم هشدار ميدهند که ماهيها بيماريزا هستند و اصلاً نخريد! چه كسي درست ميگويد؟
مهندس اسماعيل شمس کلاهي، مدير بخش ماهيان زينتي سازمان شيلات، به همشهري ميگويد: «براي بسياري از مردم کشور ما که با حيوانات بيگانه هستند، ماهي قرمز تنها حيواني است که مهمان خانههايشان ميشود. بسياري از کودکان ايراني از طريق همين ماهيهاي قرمز سفره هفت سين با دنياي حيوانات آشنا ميشوند و بسيارند افرادي که به دلايل غير منطقي و اشتباه با حيوانات مشکل دارند و از حيوانات فراري هستند ولي با ماهي قرمز کنار آمدهاند. اگر قرار باشد بدون هيچ آمار و مدرک مستندي بگوييم حيواني که سالها مهمان ما بوده به اين ميزان خطرناک و کشنده است، ديگر نبايد انتظار داشته باشيم مردممان با حيوانات برخورد خوبي داشته باشند. در اين شرايط بايد منتظر باشيم که مردم ما در هر کجا که حيواني را پيدا کردند از ترس آلوده بودن آن حيوان را بکشند و نابود کنند.»
اين استدلال كساني است كه با تبليغات عليه ماهيان قرمز و ترساندن مردم از بيماريهايي كه ممكن است منتقل كنند، مخالفند. گروهي هم هستند كه معتقدند با سنتها و آداب و رسوم قديمي نبايد مخالفت كرد.
استدلال اين عده البته پاسخ روشني دارد: موبد اردشير خورشيديان، رئيس انجمن موبدان تهران درباره حضور عناصرى همچون ماهى قرمز در سفره هفت سين مىگويد: «دقيقاً مشخص نيست ماهى قرمز از چه زمانى وارد سنتهاى نوروزى شده است، اما مسئله مهم اين است كه يك رسم دينى باستاني نيست. به هيچوجه نبايد گذاشت يك موجودى اسير و بىجان شود. حيوان بايد آزاد باشد و زندگى كند. از نظر دين ما و فرهنگ ايرانى اين كار شايسته نيست و نبايد انجام شود.»
اما مخالفان حضور ماهي قرمز در سفره هفتسين به بيماريهايي اشاره ميكنند كه ممكن است از طريق ماهي به انسان منتقل شود. مثلاً يكي از بيماريهايي که به شدت هراس انگيز بوده و در روزهاي اخير در رسانههاي مختلف براي پرهيز از ابتلا به آن هشدارهاي مکرر داده ميشود، بيماري به نام «سل پوستي» است.
شمس با ابراز تعجب از اين هشدارها و با استناد به نظرات كارشناسان Fao، ميگويد: «اين بيماري آنقدر ضعيف است که قابل انتقال از ماهي به ماهي هم نيست چه برسد به اينکه از ماهي به انسان منتقل شود.»
تلاش مدافعان حقوق حيوانات
واقعيت اين است كه بخش مهمي از هشدارهايي كه در مورد ماهي قرمز داده ميشود، نه از سوي پزشكان و دامپزشكان، كه از سوي طرفداران محيط زيست و مدافعان حقوق حيوانات است.
دكتر مهرناز عطرى، مدير گروه مهر ايران كه يك نهاد غير دولتي حامي محيطزيست است، معتقد است که استانهاي گيلان و اصفهان از مراکز عمده پرورش ماهي است که از اوايل اسفند ميليونها ماهي با تانکرهاي ويژه يا دبههاي بزرگ آب، سوار بر وانت يا کاميون به شهرهاي مختلف حمل و سر و کله ماهي فروشها پيدا ميشود.
او با تاکيد، در اين باره مىگويد: «ميكروارگانيسمهاى موجود در آب، مكانهاى آلوده پرورش ماهى قرمز كه ماهىهاى حارهاى را نيز شامل مىشود، سبب توليد بيمارىهاى واگيردار در اين آبزيان بوده و از طريق تماس پوست انسان با خود ماهى، آب تنگ و آكواريوم، قابل انتقال به انسان است.»
ايندرحالي است كه مسئولين شيلات در بخش ماهيان زينتي ميگويند 70 درصد ماهيهاي قرمز از کاشان (انواع قرمزتر) و بقيه از استان گيلان و مازندران ميآيند و بسياري از مراکز فعال در کاشان مجوز بهداشتي دارند و بقيه هم که به روش سنتي کار ميکنند درصدد پروانهدار شدن هستند.
مدير بخش ماهيان زينتي سازمان شيلات با اعتراض شديد به منع افراد از خريد ماهي، به 1600نفري که در حوزه پرورش ماهيان زينتي اشتغال دارند اشاره کرده و ميگويد: «ما بخش عظيمي از اين ماهي ها را به ترکيه، ژاپن، انگليس، آمريکا و هلند صادر ميکنيم که اگر مشکلي وجود داشت، اين صادرات متوقف ميشد.»
خطر هست، ولي جدي نيست
«ويروس سارمونلا» (منظور احتمالاً باكتري سالمونلاست) با ۲۵ هزار زيرگونه از طريق كوچكترين خراش بر انگشتان و تماس با آب تنگ ماهى آلوده به اين ويروس، قابل انتقال است.
«پيستوريازيس» (پسوريازيس درست است) بيمارى پوستى خطرناكى است كه به مرض پولك ماهى معروف است. اين بيمارى با كورتون تراپى نيز درمان نمىشود و حتى با جايگزينى پوست سالم قابل مداوا نيست.
اينها جملاتي است كه اين روزها در روزنامهها زياد ديده ميشوند. مسئلهاي كه متخصصين بيماريهاي آبزيان در اداره دامپزشکي و شيلات به شدت از آن انتقاد ميكنند.
مثلاً اينكه سالمونلا يک باکتري است نه ويروس، نشان ميدهد كه گويندگان اين جملات خيلي هم از نظر علمي به قضيه مسلط نبودهاند. ضمن اينكه كارشناسان شيلات ميگويند بيماريهايي مثل سالمونلا که منشأ دامي (حيوانات خونگرم) دارند، قابل انتقال از ماهي (خونسرد) به انسان نيستند.
دکترمجيدرجبي، متخصص بيماريهاي آبزيان و مديرکل دفتر بهداشت و بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشکي در گفت وگو با همشهري با اشاره به موارد فوق ميگويد: «من با قاطعيت ميتوانم بگويم که چنانچه نکات بهداشتي مورد نظر سازمان دامپزشکي رعايت شود، نگهداري از ماهيهاي قرمز، هيچ مشکلي از لحاظ بيماريزايي براي افراد نخواهد داشت و تنها در صورت وجود زخمهاي پوستي احتمال بيماريزايي وجود دارد که با استفاده از دستکش مشکلي پيش نخواهد آمد.»
اگر نكات ايمني جديگرفته نشود
متخصصان ميگويند رعايت برخي نکات در هنگام خريد ماهي قرمز و در حين نگهداري آن سبب ميشود که نه تنها براي افراد، بلکه براي ماهي ها هم هيچ مشکلي پيش نيايد، بچهها سال را در کنار ماهيهاي قرمزشان تحويل کنند و ماهيها آنقدر سالم باشند که معلق زدن لحظه سال تحويل فراموششان نشود. دکتر رجبي اين نکات را چنين برميشمرد:
1 - افرادي که حساس هستند يا سابقه آلرژي دارند، از دست زدن به ماهي خودداري کنند.
2 - همه افرادي که با ماهي يا آب تنگ تماس دارند بلافاصله دستهاي خود را با آب و صابون به دقت بشويند.
2 - از دست زدن به چشم و دهان بعد از کار با آکواريوم يا ظرف خودداري کنيد.
3 - ماهي ها را حتماً از آکواريوم دارها و مراکز مخصوص ماهيهاي زينتي خريداري کرده و حداقل روزي دو نوبت يک دقيقهاي به رفتار ماهيهاي خود توجه کنيد.
به اين ترتيب ميتوانيد حرکتهاي غير معمول آنها تشخيص دهيد و در صورت بروز مشکل در رفتار آنها اگر علاقمند باشيد ميتوانيد از متخصصين نگهداري ماهي براي درمان آنها مشورت بگيريد.
4 - از رها کردن ماهيان زينتي خود در رودخانهها، تالابها و آبهاي آزاد جداً خودداري کنيد و اگر توانايي نگهداري از ماهيان خود را نداريد آنها را به فروشگاههاي ماهيان زينتي و يا افرادي که توانايي نگهداري از ماهي دارند تحويل دهيد.
بهتر است فراموش نکنيم که اگر ماهيهاي زينتي بيماريزا نيستند از حق مسلم آنها براي زندگي مثل ساير موجودات زنده، غافل نشويم، يادمان باشد، شيشه عمر ماهيها دست ماست، از آنها خوب نگهداري کنيم و اگر نميتوانيم از ضيافت مرگ، چشم پوشي کنيم.
در مزرعه ی گل های کاغذی من
و ابرهای شیرین لالایی
من ساعت ها به خودم دروغ می گم
و آسمان ارغوانی که از بالا سرم می گذره رو تماشا می کنم
نگو که دستت به من نمی رسه
توی این هرج و مرج همه گیر
من خیلی خوب می دونم چه دروغ هایی پشت خوابیدن من پناه گرفته
کابوس...من دنیای خودمو می سازم تا از این دنیا فرار کنم
yine ona ne güzel seslendiler...yine gozu apaçık, gozleri apaçıkbirileri bize çok acı çektirdiler
hooda (05-10-2008)
ماهي قرمز کوچک يا همان ماهي طلايي (Goldfish) از معمول ترين ماهي هايي است که در منزل مي توان از آنها نگهداري کرد. اين حيوان کوچک خانگي که بسيار جذاب و دوست داشتني است، در صورت مراقب مناسب مي تواند تا چند سال در کنار ما در منزل زندگي کند.
اما متاسفانه به خاطر قيمت ارزان آن، اغلب توجه لازم به آن نمي شود و در شرايط نامناسب نگهداري مي گردد، لذا بيش از چند ماه عمر نمي کند.
بايد دانست که قيمت ارزان اين ماهي هاي زيبا نبايد با ارازن بودن جان اين موجودات زيبا اشتباه گرفته شود. لذا لازم است براي فراهم آوردن شرايط مناسب زندگي آنها، مواردي را رعايت کنيم.
ظرف نگهداري
اولين موضوعي که مي تواند به عنوان يک عامل مهم در عمر بيشتر ماهي موثر باشد، محل زندگي آن است.
ظروفي که در آنها ماهي فروخته مي شود، اغلب کوچک است و نبايد اشتباه کرد و ماهي ها را در همان ظروف کوچک نگاه داشت. ماهي ها به اکسيژن موجود در آب احتياج دارند و اين اکسيژن از طريق سطح هوايي که با آب در تماس است وارد آب مي شود. هر چه سطح مقطع بالاي تنگ کوچک تر باشد، اکسيژن کمتري مي تواند وارد آب شود.
پس سعي کنيد تا آنجا که ممکن است از ظروف کوچک براي نگهداري ماهي ها استفاده نکنيد.
آب
از آنجايي که ماهي در تمام طول عمر خود در آب مي باشد، لذا لازم است آبي که براي زندگي آن انتخاب مي کنيم داراي شرايط مناسب زندگي باشد. معمولا استفاده از آب شهري مشکل خاصي براي ماهي هاي قرمز ايجاد نمي کند. اما قبل از کنار گذاشتن آب براي ظرف ماهي، بگذاريد يک دقيقه آب از شير برود. اين کار باعث مي شود برخي مواد شيميايي که احتمالا در لوله رسوب کرده اند بيرون بروند. براي اطمينان از خارج شدن موادي مانند کلر، بايد قبل از عوض کردن آب ماهي ها، بگذاريد که آب به مدت يک شبانه روز در ظرف بماند و بعد ماهي را داخل آن بيندازيد. همچنين اين عمل باعث مي شود که آب دماي محيط را گرفته و تغيير آن براي ماهي ها خطري در بر نداشته باشد.
هرگز نبايد اجازه دهيد که آب ظرف ماهي ها کثيف شود، اين کار مي تواند باعث بيماري، کوتاهي عمر و در نهايت مرگ آنها شود.
شما بايد در طول هفته يک يا دو بار آب ظرف ماهي ها را عوض کنيد.
براي تعويض آب تنگ ماهي، هرگز آب را يک دفعه عوض نکنيد، بلکه با آرامش کامل، نيمي از آب ظرف را خالي کرده و سپس کم کم آب خالي شده از ظرف را با آبي که از يک روز قبل نگه داشته ايد(براي خارج کردن کلر آب) جايگزين کنيد. در هر صورت بايد سعي کنيد که کمترين استرس را به ماهي هاي کوچک منتقل کنيد.
و ابرهای شیرین لالایی
yine ona ne güzel seslendiler...yine gozu apaçık, gozleri apaçıkbirileri bize çok acı çektirdiler
hooda (05-10-2008)
غذاي ماهي
ماهي هاي قرمز کوچک، حيوانات بسيار سخت جاني هستند و هر چيزي را مي خورند. لذا به راحتي مي توانيد در شرايطي که غذاي مناسب در دسترس نداريد از خرده هاي نان، شيريني و ... به مقدار کم به عنوان غذا به آنها بدهيد.
اما اگر در نگهداري آنها مبتدي هستيد به شما پيشنهاد مي شود از غذاهاي آماده آنها که ارزان قيمت هم مي باشد تهيه کنيد. فقط مطمئن باشيد که غذايي را که مي خريد مربوط به Goldfish مي باشد. ماهي هاي نيز مانند انسان به پروتئين، ويتامين و ... براي رشد و زندگي نياز دارند.
در ارتباط با غذا دادن بايد دقت کنيد که دادن زياد غذا به آنها و ماندن آنها در ظرف باعث آلودگي آب شده و براي ماهي ها خطراتي به همراه خواهد داشت. سعي کنيد به مقدار بسيار بسيار کم، در سه نوبت غذايي همانند خودتان به آنها غذا دهيد و مقدار آن بايد به گونه اي باشد که غذاي اضافي در آب نماند.
دماي محيط
بهترين دما براي زندگي اين ماهي ها از حدود 10 تا 25 درجه سانتيگراد مي باشد. دماي محيط هرگز نبايد به طور ناگهاني تغيير کند. اما تغيير تدريجي و ملايم دماي محيط يا آب براي آنها قابل تحمل مي باشد.
نور
ماهي هاي قرمز کوچک نيز همانند ساير حيوانات يا گياهان احتياج به نور خورشيد دارند. محل نگهداري آنها بايد به گونه اي باشد که تغيير روز و شب در آن احساس شود.
هرگز آنها را در زير نور مستقيم و شديد آفتاب قرار ندهيد.
ساير شرايط
ريختن شن يا ماسه کف ظرف مي تواند حس بودن در منزل را براي اين ماهي ها بيشتر کند. دقت کنيد که بيش از دو يا سه سانتيمتر ارتفاع ماسه کف ظرف نباشد، چرا که در غير اين صورت مي تواند محيط خوبي براي رشد خزه و باکتري ها باشد. همچنين بايد از ماسه ايي استفاده کنيد که لبه هاي تيز نداشته باشد تا باعث زخمي شدن ماهي ها نشود.
در اين رابطه هرگز از ماسه هاي رنگ شده استفاده نکنيد.
بررسي رفتار ماهي
حداقل روزي دو نوبت يک دقيقه اي به رفتار ماهي هاي خود توجه کنيد. به اين ترتيب مي توانيد حرکت هاي غير معمول آنها تشخيص دهيد.
در صورت بروز مشکل در رفتار آنها اگر علاقمند باشيد مي توانيد از متخصصين نگهداري ماهي براي درمان آنها مشورت بگيريد.
اما مطمئن باشيد اگر موارد بالا را رعايت کنيد مشکل خاصي براي آنها پيش نخواهد آمد.
و ابرهای شیرین لالایی
hooda (05-10-2008)